Valutaens betydning for aktiekursen

Vi gennemgik i en tidligere artikel, hvad der bestemmer værdien af en aktie og valutakurser kan have en vis indflydelse på dette. De selskaber, som er mest følsomme overfor ændringer i valutakurserne er dem, som har rigtig produktion i én valuta, men som sælger det meste af sin produktion i andre valutaer. Dette kunne være selskaber som Novo Nordisk‬, ‎Novozymes‬, Christian‬ Hansen, ALK og Vestas‬.

Hvis f.eks værdien af USD stiger f.eks. 5% overfor EURO, og dermed også overfor danske kroner, så vil aktiemarkedet tit reagere som om, at dette vil forblive sådan fremover, og derfor vil man se, at de aktier, som er mest følsomme overfor USD vil reagere. For det meste vil valutakurserne ligge og svinge lidt frem og tilbage fra dag til dag, og det tager aktiemarkedet sig ikke så meget af, men større udsving er et tema, som vil flytte aktiekurserne i den ene eller den anden retning, og dermed have stor indflydelse på dagens Vinder- eller Taber-aktier.

Spil på aktier – få 100% velkomstbonus op til 1.000 kroner her

REKLAME | MINDST 18 ÅR | SPIL ANSVARLIGT, STOPSPILLET.DK OG 70 22 28 25 | ROFUS.NU | Guide til spreadbetting, finansiel betting og investering generelt. Sidens indhold er fuldt reklamefinansieret, og selv om vi kan stå på mål for indholdet, skal du være opmærksom på, at vi modtager betaling for at henvise spillere til spillesider. Alt materiale skal derfor opfattes som ANNONCERING! Endvidere skal du være opmærksom på, at bonusser er underlagt regler og vilkår. Spil ansvarligt eller søg hjælp!