Stigninger på de amerikanske aktiemarkeder – kan det holde ved?

De amerikanske aktiemarkeder steg med over 2% i fredags på trods af svag vækst i amerikansk økonomi i 4. kvartal. En markedsdeltager beskriver humøret ret godt med følgende udtalelse: “Stemningen i markedet var godt nok blevet negativ. På kort sigt, faktisk så negativ, at jeg ikke er sikker på, at det er berettiget,” siger Michale Church, chefen for Addison Capital Management.

“Hvad nu hvis vi ikke får recession? Hvad nu hvis Kina lykkes med at stabilisere deres økonomi, og hvis FED ikke hæver renterne særligt meget?”

Aktierne steg i fredags

De globale aktiemarkedet blev overraskede i fredags, hvor den japanske centralbank reducerede deres ledende rente under 0% for at stimulere økonomien. Aktierne steg også på baggrund af de svage BNP tal for USA for 4. kvartal, som styrkede argumenterne for at FED måske ikke vil hæve renten i marts.

Microsoft aktierne steg 5,8% på bedre end forventede resultater, mens Visa aktien steg endnu mere af samme årsag. Amazon aktien faldt 7,6% på svagere end forventede resultater.

Mandagens portion af økonomiske data fra Kina har ledt til yderligere bekymringer omkring tilstanden i verdens næststørste økonomi og ledt til, at endnu flere forventer mere markedsstimulering fra den kinesiske regering. Aktiviteten i den kinesiske produktionssektor faldt i januar i det højeste tempo i 3½ år og væksttempoet faldt i service sektoren.

I denne uge kommer der danske regnskaber fra Danske Bank (tirsdag), Coloplast (tirsdag) og Novo Nordisk (Onsdag). Der er positiv omtale af Novo idag i Børsen pga nogle gode Tresiba nyhder, som kom frem i fredags. Vær også opmærksom på en positiv artikel om D/S Norden i Børsen i dag.

Hvis du er ny i BetOnFinances aktiespil, vil vi anbefale dig, at du bruger et par minutter på at se på deres Betschool og Spiller interview artikler. Dette vil kunne hjælpe dig hurtigt i gang med nogle spændende spillestrategier. Find ud af hvilke aktier, der vil nyde godt af lavere renter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *