Regnskaber fra GN Store Nord og DFDS i dag

I dag rapporterer GN Store Nord og rederikoncernen DFDS, så det er bare med at tjekke avisoverskrifterne, hvis du vil tjene penge på det danske marked i dag. Vi får nemlig også forbrugerpriser fra januar i Tyskland, der er en af Danmarks største samhandelspartnere, og bnp-tal fra Eurozonen – lad os bare sige, at alt sammen er noget der påvirker stemningen på aktiemarkedet. Det har ellers ikke været nemt at bestemme retningen i denne uge, men det er mere lige til i dag! Du kan spille på BetOnFinance med din velkomstbonus på op til 1.000 kr.

DFDS aktien er, ligesom så meget andet, faldet 17% efter tre år i en stærkt opadgående trend. GN Store Nord er nede 14% i 2016, men det bliver rigtig interessant at se, hvorvidt selskabet har formået at vende bundlinjen efter den blev sat lidt tilbage af en svindelsag i andet kvartal af 2015 – flere analytikere mener at selskabet har erobret markedsandele i 2015!

Janet Yellens tale

Det er som om Janet Yellens tale satte sine spor på den anden side af Atlanten lidt hurtigere end man kunne frygte. I går var både defensive og cykliske aktier i rødt, men især finanssektoren var helt i kælderen. Deutsche bank-aktien endte med et fald på næsten 6%, hvilket giver et samlet fald på 39% i 2016. I dag kommer Commerzbank så med regnskab og det kan helt sikkert smitte af på de danske banker, der formentlig kunne være interessante i dagens spil.

Sidst, men ikke mindst, kan man notere sig, at Vestas har fået en ordre på 200 MW i USA, hvilket giver selskabet en samlet ordreindgang på 318 MW i 2016 – det er godt nyt, ligesom deres regnskab var forleden!

Hvilken retning tager renten i dag?

Fredag morgen lægger ud med en rentestigning ved åbningen af det danske obligationsmarked, efter at de tyske BNP-tal viste at være som ventet. Renten på den toneangivende ti-årige danske statsobligation stiger fra morgenstunden med 5 basispoint til 0,54 pct.

De amerikanske futures er endvidere i plus, og renterne er steget en spids i nat. Noget tyder på, at investorerne igen synes, at tingene er drevet lidt for vidt. Det ligner en positivt start i Europa med svagt stigende renter. Vi har tidligere kigget på, hvad renterne betyder for aktiekurserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *