Online videovirksomhed Bambuser modtager støtte fra Google

Foto: News Øresund

Bambuser blev grundlagt af Måns Adler (billeden) og Jonas Vig i Malmø 2007, men har i dag hovedkontor i Stockholm. Den svenske videovirksomhed Bambuser, der blev grundlagt i Malmø i 2007, modtager støtte fra Googles nye fond Digital News Initiativ. Sammen med 127 andre medieorganisationer og startups fra hele Europa, får Bambuser del i mere end 250 millioner kroner fra fonden. Det oplyser flere svenske medier.

Nærmere om Bambuser

Bambuser blev grundlagt af Måns Adler og Jonas Vig i Malmø 2007, men har i dag hovedkontor i Stockholm. Virksomheden var blandt forgængerne i relation til live video, men har i de senere år fokuseret mere på erhvervsmarkedet, imens de har fået hård konkurrence på forbrugermarkedet af virksomheder som Periscope. I løbet af det regnskabsår som sluttede i juni 2014, vendte de det tidligere års underskud til et overskud på 8,2 millioner kroner, med en omsætning på 12,3 millioner kroner.

Nu modtager Bambuser penge fra Google, helt uden nogle form for krav. Penge der kommer på det helt rigtige tidspunkt, da virksomheden i december udgav den forbrugerorienterede app Birdplane. Fremadrettet planlægger Bambuser blandt andet at videreudvikle muligheden for at sammenkoble nyheds- og medievirksomheder med forbrugerne.

Kilde: News Øresund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *