HVAD BESTEMMER VÆRDIEN AF EN AKTIE?

Det helt basale svar er udbud og efterspørgsel. Hvis der er flere købere end sælgere på en given dag, så stiger en aktie i værdi (kursen går op), og såfremt der er flere sælgere end købere går kursen ned. Det er meget forskelligt, hvordan investorer bestemmer værdien af en aktie, men prisen er som udgangspunkt nutidsværdien af det forventede fremtidige cashflow fra selskabet til aktieejerne. For nemheds skyld bruger investorer selskabets indtjening som indikation for, hvordan pengestrømmen tilbage til aktieejeren forventes at blive.

Hvis man husker dette, når man følger med i nyhedsstrømmen, så forstår man bedre, hvorfor en aktiekurs svinger fra dag til dag. Man vil opleve at rigtig mange faktorer kan påvirke et selskabs forventede fremtidige indtjening. Det kan for eksempel være politisk uro, krig, valutakurser, renter og meget mere.

Hvis du ikke selv har tid til at følge med i nyhedsstrømmen og tage stilling til alle disse ting, kan du jo også blot antage, at andre har gjort deres hjemmearbejde og så spille på de aktier, som har de laveste odds, både i Vinder og Taber-spillene. Det er jo de aktier, som de andre spillere tror vil stige eller falde mest på den pågældende dag. Og husk at jo tættere du er på tidspunktet, hvor puljen lukker for yderligere indskud, des mere retvisende skulle oddsene gerne blive.

Spil på aktier – få 100% velkomstbonus op til 1.000 kroner her

REKLAME | MINDST 18 ÅR | SPIL ANSVARLIGT, STOPSPILLET.DK OG 70 22 28 25 | ROFUS.NU | Guide til spreadbetting, finansiel betting og investering generelt. Sidens indhold er fuldt reklamefinansieret, og selv om vi kan stå på mål for indholdet, skal du være opmærksom på, at vi modtager betaling for at henvise spillere til spillesider. Alt materiale skal derfor opfattes som ANNONCERING! Endvidere skal du være opmærksom på, at bonusser er underlagt regler og vilkår. Spil ansvarligt eller søg hjælp!