CYKLISKE OG DEFENSIVE AKTIER

De cykliske aktier

En cyklisk aktie er en aktie hvis kurs er meget følsom over for udviklingen i konjunkturerne, altså om det går godt eller skidt for den økonomi som aktien befinder sig i. Med andre ord, så følger aktiekursen konjunkturudviklingen. Tænk på det således; Hvis det går dårligt for den danske økonomi, hvad bruger folk så færre penge på? Den korte historie er, at de fleste vil efterspørger færre luksusvarer. De vil spise mindre sushi, drikker mindre champagne osv. Tilsvarende gælder for virksomheder. Hvis det går dårligt for den globale økonomi, så bliver der investeret mindre i vækst (kontorer, fabrikker og andet produktionsudstyr).

Et godt eksempel i vores aktieunivers er FLSmidth, som er meget konjunkturfølsom. Selskabets salg påvirkes i høj grad af den økonomiske udvikling – det samme gør aktiekursen. På spilsiden kan du se, hvilke aktier der er cykliske, så du kan orientere dig på farten og reagere på artikler, der udtaler sig om den økonomisk udvikling!

Spil på aktier – få 100% velkomstbonus op til 1.000 kroner her

De defensive aktier

I modsætning til cykliske aktier, så påvirkes en defensiv aktie langt mindre af den økonomiske cyklus. De bedste eksempler på defensive ”brancher” er medicin, alkohol‬, ‎tobak‬ og almindelige forbrugsgoder såsom fødevarer – kendetegnet er, at efterspørgslen ikke ændrer sig synderligt, selvom økonomien ændrer sig. Eksempler på defensive aktier i spillet er Carlsberg‬, Philip Morris‬‬ og den danske børsdarling Novo Nordisk‬‬. Hvad kan vi lære af det?

Næste gang du læser en nyhed på Børsen‬ så husk at overveje, hvilke aktier nyheden påvirker. Første step er at identificere, hvilken branche nyheden vedrører; er branchen cyklisk eller defensiv? Ud fra dette kan du formentlig lave nogle kvalificerede spil hos BetOnFinance‬ – du ved i hvert fald hvilke aktier, der burde løbe hurtigst!

Hvis du klikker på selskabsnavnene på spilsiden, kan du se en kort selskabsbeskrivelse, som også fortæller om aktien er cyklisk eller defensiv. Hvis du er i tvivl om avisoverskriften påvirker en aktie, så er svaret ét klik væk. Du vil i øvrigt se et stort overlap mellem aktier, der er cykliske, og aktier der er meget svingende, altså aktier der ofte ender i Top3 eller Bund3. Heldigvis er der også en værdi-indikator, der viser, hvor ofte alle aktierne er endt i hhv. Top3 eller Bund3 – du kan endda sortere på kolonnen, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Det behøver ikke at tage lang tid hos BetOnFinance! Til de, der tænker: “Defensive aktier vinder aldrig et væddeløb mellem aktier.” Der er faktisk mange dage, hvor det er en god ide at finde de aktier, der falder mindst.

REKLAME | MINDST 18 ÅR | SPIL ANSVARLIGT, STOPSPILLET.DK OG 70 22 28 25 | ROFUS.NU | Guide til spreadbetting, finansiel betting og investering generelt. Sidens indhold er fuldt reklamefinansieret, og selv om vi kan stå på mål for indholdet, skal du være opmærksom på, at vi modtager betaling for at henvise spillere til spillesider. Alt materiale skal derfor opfattes som ANNONCERING! Endvidere skal du være opmærksom på, at bonusser er underlagt regler og vilkår. Spil ansvarligt eller søg hjælp!